Beställ inom:  00:00:00  så skickas din order redan idag!
  •  +20 000 nöjda kunder
  •  1-3 dagars leveranstid
  •  Fri frakt över 700 kr!

LED Aluminiumprofiler

LED belysningsprofiler i Aluminium för alla ändamål. 

Våra LED aluminiumprofiler finns för inbyggnad, utanpåliggande eller vinklade, så du kan montera dem antingen infällda, på plana ytor eller i hörn (liggande och- eller stående).

Aluminiumprofilerna har antingen transparent, svart eller frostat täcklock av polykarbonat och de kan enkelt skarvas ihop för att få längre lister.

En LED aluminiumprofil kan användas på många olika sätt och platser, så låt skaparglädjen flöda precis som ljuset kommer att göra när du är klar.

De LED aluminiumprofiler vi säljer passar alltid till någon av alla våra 8-10mm LED-strips.

LED Aluminiumprofiler

När man jämför LED aluminiumprofiler skall man vara medveten om att två profiler som vid en första anblick ser lika ut kan ha avsevärda skillnader.

Våra LED aluminiumprofiler är tillverkade med en tjockare profil vilken har hög värmeledningsförmåga som gör att led-strips håller enligt specifikation och antal brinntimmar.

Köper du en för tunn (billig) aluminiumprofil så slits led-stripsen ut betydligt fortare pga dålig kylning eller så går den helt enkelt sönder när du sågar eller monterar den.

Våra aluminiumprofiler håller högsta klass som gör att dina installationer blir säkra året om. Alla våra profiler är tillverkade med tjocka väggar som effektivt leder bort överskottsvärmen.

Montering av LED Aluminiumprofiler 

Hur en aluminiumprofil monteras beror på projektet och materialet som den skall fästas i. Det finns många olika sätt att välja på.

På baksidan av en aluminiumprofil kan man använda dubbelhäftande tejp eller magneter för enklare monteringar. Monteringsclips, eller hängen för pendlande montage kan också användas, eller så skruvar man rakt igenom aluminiumprofilen innan ledtejpen monteras i.
 

Led lister tål kyla bra och kan användas i kyldiskar och kylrum och med hjälp av en högre IP-klassad led-strip kan man bygga ljuslister som kan sitta utomhus.

Exempel på installationer med Ledlister ute, kan vara i takfoten, längs staket och murar i vinklarna i taket, ja det är bara fantasin som sätter gränserna.

LED Aluminiumprofiler för systembyggen

LED Aluminiumprofiler i hög kvalité för Led-strips som gör att du enkelt bygger professionell ledbelysning för anpassade installationer. 

Det går också att montera profilerna efter varandra för att bygga stora belysningssystem med led-strips. Aluminiumprofilerna passar alla vår led-strips och finns i många olika modeller och du kan välja med Klart eller Frostat täcklock.

Klart täcklock väljer man när aluminiumprofilen monteras dold tex. under överskåp, infällt i ett trappräcke och som sockelbelysning och där det inte finns risk för bländning.

Det frostade täcklocket väljer man lämpligen då aluminiumprofilen monteras synligt med risk för bländning.

Nu har vi även LED aluminiumprofiler med svarta täcklock i sortimentet!

Produkter
Övrigt