Beställ inom:  00:00:00  så skickas din order redan idag!

Ljusstakar

Adventsljusstakar och ljusstakar 

Adventsljusstaken är bland det mesta traditionella vi svenskar tar fram varje jul. Hos oss på wattväktarna hittar du ett stort sortiment med modeller, både för fönster, bord och golv. Hos oss hittar du adventsljusstakar i både traditionella former och nya modernare varianter i trä, metall och andra material med LED eller vanliga ljuskällor. 

Adventsljusstakar för bord

Dessa ljusstakar är som namnet säger till för att placeras på bord, skåp eller fönsterbänkar. De här ljusstakarna har ofta mindre mått och även mindre lampor, Sockel E10 är vanligast och dessa kan fås med eller utan LED lampor.

Golvljusstakar

De här modellerna är större pjäser som pasar bra framför stora fönster eller i större lokaler, ofta har dessa adventsljusstakar stora lampor med sockel E14 eller till och med E27 (vanliga glödlampor)

Elektriska adventsljusstakar - historia

Ordet adventsstake används även om elektriska ljusstakar. Dessa har vanligtvis sju ljus i pyramidform, men även andra antal ljus förekommer (vanligen udda antal) och ljusstakarna kan ha olika utformningar. Elljusstakar kan vara tillverkade i trä, mässing eller plast. Dessa ställs oftast fram i flera av hemmets fönster den första advent, ibland i sällskap med adventsstjärna och annat fönsterpynt. I Sverige står den kvar till Tjugondag knut, i övriga delar av världen till Trettondedag jul.

Produkter
Övrigt