Beställ inom:  00:00:00  så skickas din order redan idag!
  •  +25 000 nöjda kunder
  •  1-3 dagars leveranstid
  •  Fri frakt över 1500 kr!

LED Lysrör

LED Lysrör från svenska leverantörer!

    

Bra belysningsstyrka från energisnåla LED lysrör. Vi handlar bara med svenska leverantörer som står bakom sina produkter till 100% Det är både för er och vår skull. Alla produkter uppfyller svenska förordningar, regler och normer.

LED Lysrör

Retrofit kallas de LED lysrör som man använder i befintliga armaturer. Om man har lysrörsarmaturer som är i gott skick så kan man med fördel sätta i LED lysrör, räkna med en energibesparing på mellan 50-70% beroende på rör och ålder och skicka på de befintliga armaturerna. 

LED Lysrörsarmaturer

Detta är armaturer som från början är anpassade och utrustade med LED, det kan vara LED lysrör men också Diodplattor som är monterade i moduler inuti armaturerna. Med dessa armaturer uppnår man i regel lite högre besparing då dessa inte har några ballaster och i många fall inte ens LED drivers. Kontrollera gärna innan köp om det går att byta ljuskälla eller om man måste byta hela armaturen, det kan vara lockande att köpa billiga LED lysrör eller LED lysrörsarmaturer men det kan bli en dyr affär på längre sikt...

Hur många Watt är lysrören på?

När man pratar om LED belysning så anger man mängden ljus med lumen (ljusflöde). Förr när man diskuterade lysrör och glödlampor, så angav man effekten (W) när man berättade hur starka de var.

Om man nu vill byta sina lysrörsarmaturer till LED lysrör, hur översätter man då från effekt (W) till lumen (lm)? 
Ljusflödet från vanliga gamla hederliga lysrör beskrivs också med lumen. Nedan är en liten tabell som visar på antalet lumen olika lysrör ger, utifrån det kan man välja passade LED armatur.

Tabell beskriver T8 lysrör som har diameter på 26mm. 

LYSRÖR

LÄNGD

LJUSFLÖDE

15W lysrör

437,5mm

1000 lumen

18W lysrör

590mm

1350 lumen

30W lysrör

895mm

2400 lumen

36W lysrör

1199,5mm

3350 lumen

58W lysrör

1500mm

5240 lumen

 

Tabell som visar hur många lumen T5 lysrör ger: 

LYSRÖR

LÄNGD

LJUSFLÖDE

14W T5 lysrör

549mm

1400 lumen

21W T5 lysrör

849mm

1700 lumen

24W T5 High Output lysrör 

549mm

2400 lumen

28W T5 lysrör

1149mm

2625 lumen

35W T5 lysrör

1449mm

3325 lumen

39W T5 High Output lysrör

849mm

3100 lumen

 

Spridningsvikel

Något man kan tänka på när man jämför en lysrörsarmatur med en LED armatur, är spridningsvinkeln på ljuset. Lysrör skickar ju ljus i 360 grader. Alltså ljuset skickas i alla riktningar runt om lysröret. Detta betyder att om man önskar få ljuset rakt framför armaturen så försvinner en stor del ljus åt andra håll. Därför väljer man i många fall reflektorer för att samla ihop ljuset i en riktning. Armaturer med LED skickar dock oftast ljuset i en speciell riktning istället för runtom. Till exempel Philips led lysrör som har spridningsvinkeln 140-240 grader.

Bra ledbelysning istället för lysrörsarmaturer

LED plattor för innertak använder verkligen LED teknikens fördelar vilket gör dem tunna och lätta. Detta gör att de är väldigt enkla att montera i innertak med 60x60 plattor. Tidigare användes ofta klumpiga lysrörsarmaturer med 4st 18W lysrör i dessa innertak. LED Paneler finns i 600x600 och 1200x300mm och är perfekt belysning för korridorer och butiker.

5 fördelar med LED-lysrör

Om du vill spara pengar, tid och el, och samtidigt vara snäll mot miljön, så är LED-lysrör ett lysande alternativ. LED-lysrör fungerar i befintlig armatur och är en enkel uppgradering till en modern lösning. Det är bara att skruva i ett LED-lysrör, sen har du plötsligt en bättre och mer kostnadseffektiv belysning.

1. Sparar pengar med en lägre energiförbrukning

Med LED-lysrör kan du minska energiförbrukningen med 60 procent mot ett gammalt kvicksilverlysrör. Du minskar underhållskostnaderna med två tredjedelar. Ett LED-lysrör håller i snitt tre gånger längre än ett kvicksilverlysrör.

Du spar in kostnaden för de nya LED-lysrören på kort tid. 
 

2. Samma eller bättre ljuskvalitet

LED-lysrör ger tillräckligt ljus utan att blända och är flimmerfria. Med ljus som är minst lika bra och oftast bättre. Våra LED-lysrör finns i flera ljusflöden (lumen) för att möta olika behov, inom bland annat industri, kontor och detaljhandel.

Belysning är viktig för vår hälsa därför följer våra LED-lysrör självklart belysningsindustrins krav enligt EN12464-1.
 

3. Passar i dina befintliga lysrörsarmaturer

Där det sitter konventionella kvicksilverlysrör kan man sätta in LED-lysrör. Det är armaturen som avgör, inte själva lysröret, precis som det är för exempelvis den traditionella glödlampan med E27-sockel.
 

4. Lång livstid minskar kostnaden för underhåll

I de allra flesta fall är det lika enkelt att installera LED-lysrör som konventionella kvicksilverlysrör. Tack vare att LED-lysrören i snitt håller tre gånger längre än ett kvicksilverlysrör kan du räkna med att underhållskostnaderna minskar med två tredjedelar.
 

5. Miljövänligt och helt fria från kvicksilver

LED-lysrör är helt fria från kvicksilver och bidrar till minskat CO-2-utsläpp tack vare att energiförbrukningen är 60 procent lägre en ett kvicksilverlysrör.

Produkter
Övrigt