Beställ inom:  00:00:00  så skickas din order redan idag!
  •  +20 000 nöjda kunder
  •  1-3 dagars leveranstid
  •  Fri frakt över 700 kr!

Skadedjursbekämpning

Skydd mot mygg, insekter och skadedjur

Produkter som skyddar dig och dina nära och kära från mygg och insekter. vi hoppas att du ska hitta en produkt eller två som gör livet lite enklare för dig men lite svårare för myggen och insekterna. Det ska vara möjligt att kunna vädra med öppna fönster utan att hemmet invaderas.

Myggnät

Vädra lätt och smidigt utan risk för oinbjudna gäster med myggfönster. Med våra myggnät till fönster kommer varken myggor eller knott in och stör nattsömnen. Att investera i bra myggfönster gör så att du och andra slipper lida i onödan.

Övriga produkter som hjälper mot mygg mm

Under övriga produkter har vi samlat produkter som insektsfällor, myggmedel och annat som gör livet någorlunda enklare för oss när vi måste tampas med insekter i hemmet. Du hittar även fällor och medel för oinbjudna gäster i trädgården som getingar, sorkar, möss, mullvadar.

Fakta om myggor

Myggor är insekter inom ordningen tvåvingar, vilka ofta behandlas som en grupp.
Gruppen omfattar bland annat stickmyggor, fjädermyggor, harkrankar, knott, svidknott och gallmyggor.

Insekterna i denna grupp karaktäriseras av tunna, segmenterade antenner och merparten har vattenlevande larver. Det finns cirka 33 000 arter av myggor och av dessa är det bara ett fåtal arter som sticker eller biter. I dagligt tal är ”myggor” ofta synonymt med stickmyggor vilket är en familj inom gruppen.

Vissa myggor kan sticka eller bita djur och människor, särskilt de i familjerna knott, svidknott och stickmyggor. Bland stickmyggorna är det oftast bara honan som sticker, eftersom hon behöver protein till äggutvecklingen. Symtomen på myggstick och knottbett är små stickhål med hudrodnad och ibland lätt svullnad runt omkring och kan svida och klia mer eller mindre men är i allra flesta fall helt ofarliga. Klådan beror på de salivämnen som myggan sprutar in och som hindrar blodet från att koagulera. Kroppens immunförsvar reagerar på saliven och resulterar i klåda och hudrodnad. Hur man reagerar på myggstick och knottbett varierar stort från person till person.

Av de cirka 2500 myggarter som finns i Sverige är endast ett trettiotal blodsugare. I Sverige finns bara några enstaka kända sjukdomar som är kopplade till mygg. I Sverige finns flera arter av malariamyggor, som senast 1933 spred malaria i Sverige. De malariamyggor som lever i Sverige idag är inte infekterade av malariaparasiten, och är därför ofarliga. Malaria skulle eventuellt kunna etablera sig i Sverige igen om dessa myggor skulle sticka ett djur eller en person som bär på malariaparasiten.

Produkter
Övrigt