Beställ inom:  00:00:00  så skickas din order redan idag!
  •  +25 000 nöjda kunder
  •  1-3 dagars leveranstid
  •  Fri frakt över 1500 kr!

Närvarostyrning, Rörelsesensorer

Närvarostyrning som släcker efter dig

På ställen som vi sällan använder, är det mycket vanligt att det står tänt i onödan. 
Närvarostyrning tänder din belysning när du kommer, och släcker den efter dig när du går. 

   

Lampan lyser, men det är ingen hemma

Varför lyser det i källaren eller på vinden när ingen är där? På många ställen i våra hem och hus behöver vi bara ha bra belysning några få minuter eller någon timme per dygn. Varför skall då lamporna vara tända hela tiden?

Teknik

Närvarostyrning finns som rak ersättare till tryckknappar, och rörelsevakter som monteras i korridorer och gångar. Rörelssensorer finns också inbyggda i olika former av armaturer, vanligast är LED-plafonder som monteras i trapphus, källare och vindar, en annan armatur som också är vanlig är i lysrörsarmaturer till tvättstugor mm. I dag är de flesta närvarostyrningar av HF modell istället för IR, detta ger snabbare reaktioner på tändningen och detekteringen sker även på "döda" föremål som dörrar mm.

Energibesparande teknik

Närvarostyrning gör din belysning smart! Att installera rörelsevakter eller armaturer med inbyggda rörelssensorer sparar inte bara pengar i sig, man kan spara pengar på fler sätt. Man slipper dyra reparationer på trappautomater, tidrelär och kontaktorer i el-centralen. Dessutom ger närvarostyrning ökad komfort, man slipper t.ex. ställa ner matkassarna för att trycka på lampknappen. Detta är ett smart sätt att använda sin belysning på, som också sparar pengar. Använd din belysning smart också, installera närvarostyrning i trapphus, förråd, vindar mm.

Ökad säkerhet

I många fall upplever boende med rörelsvakter att de känner sig tryggare, då de vet att ingen kan stå och lurpassa då ljuset tänds vid minsta rörelse . Med rörelsesensorer behöverde heller inte vara rädda för att snubbla på kvarglömda eler kastade saker i trapphus, korridorer mm.

Produkter
Övrigt