Beställ inom:  00:00:00  så skickas din order redan idag!
  •  +13 000 nöjda kunder
  •  1-3 dagars leveranstid
  •  Fri frakt över 700 kr!

LED-belysning - Framtidens ljuskällor idag.

LED-belysning för alla ändamål

I dag finns det LED-belysning som är varmvit och dimbar. Glöm allt om blåstickigt ljus och sterilt ljussken. Utvecklingen av LED-belysning har gått i rasande fart och idag är LED-belysning det mest effektiva ur både ekonomi och miljösynpunkt. LED-belysning drar betydligt mindre ström än sina föregångare inom bänk- och köksbelysning med halogenspottar och lysrör.

 

   

 

LED lister

Hårda lister eller skenor med LED som ljuskälla. dessa passar fint att ha som belysning under överskåp, över diskbänken eller i badrumsskåpet då de ofta har nätta mått och "försvinner" i inredningen. Det finns lite olika skenor eller lister att välja mellan, både för 12 eller 24V likspänning och för 230V. Det kan också skilja sig på vilken LED teknik man valt i skenan/listen, det kan vara utbytbara LED lampor eller så har man använt sig av Led Strips eller dioder som oftast inte är utbytbara. Gemensamt för väldigt många av våra LED lister är att de kan dockas ihop med varandra med hjälp av skarvbitar mm som ger ett helt och rent intryck. Tillbehören är många och förutom det uppenbara som drivdon så finns det även sensorer som känner av när du närmar dig, dimmer som du kan reglera ljusstyrkan med (kan ju vara skönt att dimra ner ljuset över diskbänken lite när man inte hunnit städa undan allt fast man vill äta o mysa) och mycket fler.

Flexibel LED-belysning

Nu snackar vi mjuka, följsamma LED lister som du kan använda i principip överallt! Dessa LED strips är böjbara och med rätt tillbehör så kan man även sätta dessa på ojämna och kurviga ytor. Ett snyggt sätt att belysa ett kök på kan vara att klistra dessa Led strips riktade nedåt ovanför sockeln på botten av underskåpen för att få en häftig effekt i köket. en annan kan vara att montera dem ovanför krönlisterna för att få belysning uppåt. Led stripsen har ofta en väldigt stark självhäftande tejp från 3M. Led strips finns framförallt för 12V men även en del kommer med 24V som drivspänning, få om ens någon har LED strips för direktdrift med 230 V. Flexibel LED finns både som rena färger, vitt blått grönt osv, och som en blandning av dessa och heter då RGB (röd, grön, blå)

LED-belysning med batteri

LED belysning som drivs av batteri är ju väldigt praktiskt när man inte har ström framfdraget, kanske du vill sätta en lampa på utedasset eller i garderoben? Då kan det vara ett perfekt sätt att lysa upp tillvaron. Man kan tänka på att man ofta inte får den starkaste belysningen med LED som går på batteri, det ligger liksom i sakens natur att man strävar eftyer ett bra ljus MEN man måste även tänka på att betteriet skall räcka en viss tid med. Vi har LED Belysning med batteri  för både inommhusbruk i form av små slingor lampor mm. För utomhusbruk har vi armaturer med närvarosensor, batteri och även soldrift. En riktig klassiker ( iallafall om man går på en camping på kvällen) är solcells LED lampor på markspett.

LED-belysning tillbehör

Ingen installation av LED-belysning blir komplett utan tillbehör. det är de som sätter knorr på alltihop så att säga. Oavsett om du behöver kabel till en LED installation eller bara en skarvbit till led skenan i köäket kan du vara säker på att vi har den. Skulle vi inte ha den i lager tar vi hem den till dig på ett par dagar från någon av våra leverantörer.

Produkter
Övrigt