Beställ inom:  00:00:00  så skickas din order redan idag!
  •  +25 000 nöjda kunder
  •  1-3 dagars leveranstid
  •  Fri frakt över 1500 kr!

Brandsäkra Hemmet

Varje dag brinner det i 17 hem. Låt inte ditt bli ett av dessa!

Hemmet är vår trygghet. Där umgås vi med familj och vänner och njuter av värme och samvaro. Det är sannolikt vårt livs viktigaste plats. Samtidigt är det den vanligaste brandplatsen i samhället. Bränder i bostäder är mer än dubbelt så vanliga som bränder i alla andra byggnader tillsammans.
Här hittar du brandsläckare, brandvarnare och brandfiltar mm.

Brandvarnare

Det är när du sover som du är som mest försvarslös mot rök och brand! En fungerande brandvarnare är en billig livförsäkring. Brandvarnaren reagerar på den livsfarliga röken och varnar dig. Brandvarnare säljs i Sverige måste uppfylla en fastställd internationell teknisk standard (SS-EN 14604)och vara CE-märkta.

Var ska du montera brandvarnarna?

Du bör ha en brandvarnare på varje våningsplan i din bostad.
Om du har flera våningar bör en brandvarnare placeras där trappan mynnar till den övre våningen. Brandvarnare bör placeras i eller intill sovrum.
Placera brandvarnare nära köket, där det är vanligt att bränder börjar.
Följ leverantörens anvisningar hur brandvarnare ska monteras. Glöm inte att testa brandvarnarna när du monterat upp dem!

Brandsläckare

Den svenska standarden för handbrandsläckare är en gemensam europeisk standard, SS-EN 3-7. För dig som ska köpa ny släckare innebär det att du bör känna till vad de olika benämningarna och klasserna innebär, så att du kan göra rätt val.

Så väljer du släckmedel

A-släckare kan användas i normala bostads- och kontorsmiljöer och produktions- och lagerlokaler inom industrin där det framförallt finns trä, papper och textilier. A-släckare innehåller vatten, skum eller pulver.
B-släckmedel ska användas i miljöer där brandfarlig vara hanteras, till exempel bilverkstäder, bensinstationer, färgförråd, laboratorier och panncentraler.

Brandfilt

En brandfilt är ett bra tillbehör till brandsläckaren för att släcka mindre bränder eller minska spridning av en brand som uppstått. Brandfilten består av ett eller två lager glasfiberduk med ett tätskiktslager som släpper igenom ett minimum av brännbara gaser. Vi rekommenderar en brandfilt som är 120 x 180 cm. Förvara brandfilten så att du lätt kommer åt den. När du använder brandfilten rätt så kväver den elden. Viktigt att tänka på är att inte kasta filten på branden. Lägg den istället bestämt över branden och tryck med händerna ovanpå filten för att kväva branden.

https://www.brandskyddsforeningen.se/globalassets/blandade-pdfer/om-det-borjar-brinna.pdf

 

 

Produkter
Övrigt