•   Frakt endast 49:- 
  •   Snabba leveranser
  •   30 dagars öppet köp
  •  Fraktfritt över 799:-

LED FAQ

Information om LED – FAQ

Ersätter LED verkligen mina vanliga lampor?

 

Vad är LED? 

LED, Light Emitting Diod, är en nya ljuskälla som idag ersätter samtlig annan belysning som vi är vana med. LED består utav ett halvledarmaterial och ett speciellt material som när det tillsätts elektricitet skapar elektroluminens, dvs. ljus med lite behov av energi. LED finns i flera olika typer med bland annat COB-dioder som är lite starkare, SMD-dioder som kan ge olika färger och har fler funktioner samt en senaste OLED, Organic Light Emitting Diod. OLED är en helt ny produkt som är flexibel och kan böjas och bändas och är väldigt tunn. OLED finns bland annat i väggar som den primära ljuskällan. Märken som BMW, Mercedes och Tesla använder tekniken i sina lyxfordon. OLED består av ett organiskt kolmaterial som i det närmsta är genomskinligt.

 

 

 

Varför börjar inte lysdioden att lysa efter installation?
Det här är ett av de vanligaste problemen när man installerar lysdioder. Eftersom LED-lampor faktiskt är dioder, tillåter de bara strömmen att gå i en riktning. Med andra ord kan lysdioder endast monteras på ett sätt. Om LED-lampan inte lyser efter att du har anslutit den, ta bort LED-lampan, vrid den 180 grader och sätt in LED-lampan igen.

 

 

 

 

 

Varför ser lysdioderna ut som om de fortfarande är på efter att jag stängt av mitt fordon?
Det finns två situationer där dina lysdioder kan fortsätta lysa efter att ditt fordon har stängts av. Om du har auto-dimljus, kommer dina LED-lampor att dämpas gradvis innan de stängs av helt. I andra läget fortsätter de flesta fordon, även när fordonets motor är av, att skicka en liten ström genom de elektriska kretsarna. Denna lilla strömstyrka är tillräcklig för att sätta på LED-lamporna på en mycket låg nivå. Detta kommer dock inte tömma ditt bilbatteri, eftersom samma mängd ström går genom kretsen oavsett om du har halogen eller lysdioder.

 

Hur länge lyser LED-lamporna vanligtvis?
I perfekt skick kan LED-lampor klara upp till 50.000 brinntimmar. En kombination av olika faktorer som värme, spänning / ström, väder, fordonstillämpning och andra yttre faktorer kan dock förkorta livslängden för LED-lampan. För att kompensera alla dessa faktorer kan en LED-lampa fortfarande klara i snitt 30.000 brinntimmar istället.

 
 

 

 

 

 

 

 

 

Är era LED-lampor lagliga att ha på min bil?
För användning inuti bilen finns det inga restriktioner alls. För yttre användning rekommenderar vi dock att du först kontrollerar lokala föreskrifter och lagar. Nedan finns några kända lagliga färger och användningsområden:
 
Främre blinker signal: Ljust Orange, Gul, eller Xenon White
Bakre blinker signal: Ljust Röd, eller Gul
Parkeringsljus: Xenon White
Sidomarkeringsljus: Xenon White
Registreringsbelysning: Xenon White (detta är den enda lagliga färgen för skyltlampor)
Backlampor: Xenon White eller Ultra Blue
Inredningsljus: Välj vilken färg du vill och uttryck din personlighet!
Dessa är de färger som brukar anses vara säkra att använda, men vi rekommenderar fortfarande att du kontrollerar  vad som gäller där du bor innan du köper lamporna. De flesta av våra produkter anses vara för "off-road" användning.
 

 

Vad är polaritet?
De flesta LED-lampor är polkänsliga eller som vi säger, att de har polaritet. Det betyder att du måste matcha LED-lampans positiva pol med 12V-källans positiva pol, annars kommer LED-lampan inte att tända.

Produkter
Övrigt