Beställ inom:  00:00:00  så skickas din order redan idag!
  •  +13 000 nöjda kunder
  •  1-3 dagars leveranstid
  •  Fri frakt över 500 kr!

Vad är Black Friday?

Black Friday har blivit ett välkänt begrepp och ett populärt fenomen för oss Svenskar med löften om bra erbjudanden och rabatter. Detta trots att Black Friday är ett relativt nytt fenomen. I Sverige har vi verkligen tagit denna shopping-dag till oss och fler butiker och kedjor hoppar på denna dag med riktigt bra erbjudanden.

Black Friday växer för varje år och en sak kan vi vara säkra på, det är en dag som är här för att stanna. Vad dom flesta dock inte har koll på är historien bakom denna enorma shopping-dag.

Historien bakom Black Friday

Black Friday kommer ursprungligen från USA där fredagen efter Thanksgiving i årtionden har varit ett startskott för julhandeln. Butikskedjor och e-handel har lockat med kraftigt prissänkta produkter och erbjudanden och köerna har varit långa utanför varuhusen. Black friday har blivit en så pass stor shoppingdag i USA att det är den absolut största shoppingdagen med en omsättning på omkring 50 - 60 miljarder på en enda dag för handeln.

Omkring 2010 så tog Black Friday steget utanför USA:s gränser och har nu blivit ett globalt fenomen, idag är detta en shoppingdag som finns över nästan hela världen.

Var kommer namnet från?

Det finns delade meningar om hur namnet Black Friday har uppkommit. Begreppet uppstod eftersom denna dag fick butikernas bokslutssiffror att gå från röda till svarta. Den förklaring som dock verkar mest trovärdig och som de flesta håller med om är att namnet först användes av den lokala poliskåren för att beskriva det enorma trafikkaos som uppstod under denna fredag efter Thanksgiving.

När är Black Friday

Black Friday infaller alltid dagen efter Thanksgiving, som alltid är fjärde torsdagen i november. Detta innebär att datumet varierar lite, men det infaller alltid någon gång mellan den 23:e och 29:e november.

Här kan du se under vilket datum som Black Friday kommer infalla på de kommande åren så att du redan nu kan boka in, ta ledigt och vara redo för en dag full av shopping.

2019: Black Friday infaller fredagen den 29 november

2020: Black Friday infaller fredagen den 27 november

2021: Black Friday infaller fredagen den 26 november

2022: Black Friday infaller fredagen den 25 november

Black Friday hos Wattväktarna

Wattväktarna var tidigt ute i Sverige och erbjudit kunderna riktigt bra erbjudanden. Förra året så var belastningen skyhög på butiken. Detta är en viktig helg för hela handeln och Wattväktarna vill att kunderna ska få ta del av riktigt bra erbjudanden och 2019 kommer inte vara något undantag, då kommer Butiken att vara sprängfylld med bra priser.

Black Friday 2019 på Wattväktarna – åter till huvudsidan

Produkter
Övrigt