Beställ inom:  00:00:00  så skickas din order redan idag!
  •  +13 000 nöjda kunder
  •  1-3 dagars leveranstid
  •  Fri frakt över 500 kr!

Jordfelsbrytare typ B 4-Polig 63A 30mA

Likströmskomponenter i lastströmmen paralyserar din jordfelsbrytare!

1 739 kr
Finns i lager
3-5 dagars leveranstid
.
3-5 dagars leveranstid

Jordfelsbrytare typ B används för att skydda sig mot felströmmar med likström.

Jordfelsbrytare typ B detekterar alla typer av felströmmar såsom tex ren växelström samt pulserande och ren likström. För att säkerställa en korrekt och säker funktion behövs i många fall en ”allströmskänslig” jordfelsbrytare typ B som detekterar och frånkopplar felströmmar av alla frekvenser och former. Om en felström med likström över 6 mA uppstår i en anläggning blir en vanlig Typ A jordfelsbrytare blind. Det betyder att hela funktionen på jordfelsbrytaren försvinner även för AC felströmmar. Därmed uppstår en allvarlig säkerhetsrisk!

En typ B jordfelsbrytaren känner även av felströmmar av DC och löser ut för både AC och DC felströmmar överstigande 30mA. I vissa applikationer krävs det enligt standard att jordfelsbrytare av Type B används. Ett sådant exempel är laddstationer för elfordon, solcellsanläggningar, utrustningar och applikationer med frekvensomriktare, UPS-anläggningar mm. Om laddstationen är 3-fas skall jordfelsbrytare av typ B användas antingen i laddstationen eller på matande kabel.

Specifikationer
Monteringsmetod: DIN-skena
Inbyggnadsdjup: 45 mm
Nominell märkspänning: 400 V
Nominell märkström: 63 A
Antal poler: 4
Frekvens: 50/60 Hz
Nominell felström: 0.03 mA
Läckströmstyp: B
Kortslutningshållfasthet (lcw): 10 kA
Bredd i antal moduler: 4
Kapslingsklass: IP2

Alla fasta installationer av jordfelsbrytare ska göras enligt Elsäkerhetsverkets föreskrifter och utföras av behörig installatörProdukter
Övrigt

?>