Beställ inom:  00:00:00  så skickas din order redan idag!
  •  +20 000 nöjda kunder
  •  1-3 dagars leveranstid
  •  Fri frakt över 700 kr!

Knappcellsbatterier

Stort urval av knappcellsbatterier.

Vi har massor av olika knappceller av typen litiumbatteri och silveroxidbatteri. Ett av de populäraste knappcellbatterierna är CR2032. CR2032 är en lithium cell och håller en spänning på 3.0V

Lithium, silveroxid- och alkaliska knappceller

Knappceller finns i allt fler apparater och är därför också högaktuella. Precis som rundcellerna finns de även i många olika storlekar och kemiska sammansättningar, vilket innebär skillnader i spänning, kapacitet och användningsområde. Knappceller kan innehålla kvicksilver och kadmium och ska därför återlämnas till miljöstation för återvinning när de är för­brukade. Knappceller sitter ibland inbyggda, varför man ska ta det säkra före det osäkra och lämna hela apparaten för återvinning.

Silveroxidbatteriet är en uppföljare till Kvicksilveroxidbatteriet som innehåller betydligt mindre kvicksilver. Knappceller används i alla möjliga sammanhang där det krävs mycket små batterier, till exempel i klockor. SR44 är den vanligaste silveroxidknappcellen. Namnet SR44 är standardiseringsorganisationen IEC:s beteckning på batteriet, men andra tillverkare använder helt andra namn. Det är även känt som 357 och V357. De alkaliska knappcellernas motsvarighet betecknas G13 eller LR44.

Knappcellsbatterier. Både alkaliska och litium batteri, 1,5 V eller 3 V. Passar bl.a. kameror, klockor, fjärrkontroller, miniräknare och mätinstrument.

 

 
Produkter
Övrigt