Beställ inom:  00:00:00  så skickas din order redan idag!
  •  +20 000 nöjda kunder
  •  1-3 dagars leveranstid
  •  Fri frakt över 700 kr!

Blybatterier

Blybatterier

Vi rekommenderar användning av GEL, eller AGM –batterier från FGS, RITAR och Euroglobe. 

 

    

Underhållsfria AGM batterier, som har tekniska fördelar som är obestridliga. Blybatterierna är speciellt anpassade för långvarig cyklisk användning. Vilket innebär en väsentligt längre livslängd än traditionella öppna syra batterier.

AGM batteriet är helt förseglat, och behöver ingen påfyllning av vätska. Batterisyran är absorberad i glasfibermattor placerade mellan blyplattorna, vilket ger ett batteri som inte har någon flytande massa. 

GEL batterier innehåller syra som blivit till en gelé liknade solid massa genom att tillsätta Silika Gel. Fördelen med dessa batterier är att det är omöjligt att spilla syra även om batteriet skulle spricka. Denna batterityp har några nackdelar, en är dom måste laddas långsammare (C/20) för att förhindra gasen att förstöra cellerna.

För det andra så kan dessa inte bli snabbladdade med laddare av biltyp utan att bli permanent förstörda. Detta är normalt sett inget problem när det gäller solcellssystem eller i UPS'er.

Elektrolyten i gelé/fast form gör att batteriet inte läcker även om det skulle spricka. Inget stänk uppstår heller vid laddning. Gelén gör batteriet mycket tåligt mot skakningar och ”smällar”, oftast behövs det heller ingen extra dyrbar ventilationsutrustning pga. den obefintliga ”gasningen” vid laddning.

Produkter
Övrigt