Beställ inom:  00:00:00  så skickas din order redan idag!
  •  +25 000 nöjda kunder
  •  1-3 dagars leveranstid
  •  Fri frakt över 1500 kr!

Välkommen till vår Blogg!

Här hittar du nyheter om oss, våra produkter och mycket mer.

Hjälp oss och kommentera och gör så vår blogg blir mer levande, det finns inga gilla knappar och annat som på facebook mm, men vi uppskattar alla kommentarer vi kan få på våra inlägg.

bild på skrivbord med dator och anteckninsblock inför bloggande


 

LED-belysning för hus och hem

LED belysning i ett rum

 

LED-belysning för hushåll

När du väljer mellan halogen- och LED-lampor är det viktigt att tänka på ljusstyrkan på det ljus du vill ha. Halogen- och glödlampor är kända för sitt varma gula sken, men lysdioder finns i kallare nyanser av vitt och dagsljus. Du kan välja mellan dimbara och icke dimbara versioner. Tidiga lysdioder var problematiska eftersom de kastade starkt direkt ljus. Idag kan de konfigureras för att kasta ett rundstrålande ljus.

Energieffektiva

LED-lampor använder elektricitet för att producera ljus, inte en glödtråd. Det betyder färre glödlampor och mindre avfall. Dessutom håller LED-lampor i flera år, jämfört med fem till sju år för lysrör och glödlampor. 

Som ett resultat av ett regeringsdirektiv fasades försäljningen av glödlampor och halogenlampor ut 2021. LED-lampor producerar ljus direkt, med samma färgspektrum som naturligt dagsljus, samtidigt som de avger lite värme – en avgörande fördel jämfört med glödlampor glödlampor, som slösar nittio procent av sin energi på värme. LED-belysning var dock en nischprodukt i årtionden, och först nyligen införde nationell lagstiftning minimistandarder för prestanda för lysdioder och ineffektiva glödlampor, och fastställde konkreta datum för deras utfasning.

LED-lampor är också mycket effektivare än traditionella glödlampor. De använder nittio procent mindre energi än glödlampor, vilket minskar elräkningarna och kostnaderna för belysning. Eftersom lysdioder inte fördelar ljus i hela rummet kan de placeras på en specifik plats och lysa endast i den riktningen. Dessutom, eftersom de använder mindre elektricitet, kan lysdioder användas med färre konventionella glödlampor, vilket minskar både produktionsefterfrågan och den totala miljöpåverkan.

Långvarig

När du köper LED-belysning till ditt hushåll kan du vara säker på att den blir hållbar och hållbar. De håller vanligtvis i cirka 15-20 år. Faktum är att LED-lampor har längre livslängd än glödlampor. Precis som glödlampor är det viktigt att släcka lamporna när de inte används. Varje sekund en lampa tänds kommer att förkorta dess livslängd. Men den goda nyheten är att LED-lampor är anmärkningsvärt lätta att byta ut när det behövs.

LED-lampor erbjuder också flera fördelar. Dessa långvariga och energieffektiva ljuskällor är säkrare än glödlampor, vilket kan orsaka brandrisk. LED-lampor avger ljus i en enda riktning och är därför bättre lämpade för uppdrags- och infällda downlights. Andra ljuskällor måste reflekteras för att avge ljus. Det betyder att du inte behöver oroa dig för att köpa ersättningslampor lika ofta. Och eftersom de är mer hållbara är LED-lampor lättare att installera. Du kan installera så många som 25 LED-slingor ände till ände utan att överbelasta ditt vägguttag.

Färgrika

En ny generation av färgskiftande LED-lampor har kommit på marknaden. De kan växla mellan kall och varm belysning och nästan vilken annan färg som helst, och kan till och med styras via en mobilapp. Vissa erbjuder till och med programmerbara timers och alternativ för musiksynkronisering. Även om de kanske inte är lika sofistikerade som dyrare färgskiftande glödlampor, tycker många konsumenter fortfarande att de är ett bra värde. Om du letar efter ett nytt sätt att belysa ditt hem, överväg att köpa en av dessa glödlampor.

Det finns många fördelar med LED-belysning. De flesta lysdioder kan ändras för att ändra färg efter köp. Dessutom kostar de bara en enstaka enhet, vilket gör att de sannolikt inte kommer att returneras. Du kan också ändra dem själv om du föredrar det. Kom bara ihåg att välja en lämplig färgtemperatur för din heminredning. Svalt ljus däremot kommer att fungera bra i rum med svala färger, medan varma ljus lämpar sig bättre för rum med naturmaterial.

Låg kostnad

Fördelarna med energieffektiva glödlampor för hushållen är välkända, men låginkomsthushåll har ofta svårare att skaffa dem, eller betala mer för dem. I en studie fann forskare vid University of Michigan att CFL var de mest tillgängliga glödlamporna i butiker för låginkomsthushåll, men LED-lampor var betydligt dyrare. Bland låginkomstkvarteren fann forskare att 92 procent av små butiker hade de mindre effektiva glödlamporna.

Lysdioder är i sig inte dimbara. Många glödlampor är icke-dimbara, och många annonserade dimmers har hackiga justeringar och irriterande flimmer. Philips, startrading och LEDLINE Dimmable LED, till exempel, erbjuder mjuk, jämn dimning och ett konsekvent varmt ljus. Dessa led-lampor är ett bra val för arbetsbelysning eftersom de inte flimrar. De är dock inte kompatibla med dimmerbrytare.

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Produkter
Övrigt