Beställ inom:  00:00:00  så skickas din order redan idag!
  •  +13 000 nöjda kunder
  •  1-3 dagars leveranstid
  •  Fri frakt över 500 kr!

Välkommen till vår Blogg!

Här hittar du nyheter om oss, våra produkter och mycket mer.

Hjälp oss och kommentera och gör så vår blogg blir mer levande, det finns inga gilla knappar och annat som på facebook mm, men vi uppskattar alla kommentarer vi kan få på våra inlägg.

USB-C, Vad är det?

USB-C: Anslutningen för nästa generation är här!

En ny kontakt har anlänt för datorer, tillägg och mobila enheter: USB-C™-kontakten. Den kallas även USB Type-C™ och är så mycket mer än bara USB. Till skillnad från dess föregångare har USB-C-kontakten flera fördelar.

Liten men kraftfull

USB Type-C-kontakten är liten och kompakt vilket är idealiskt för de senaste bärbara datorerna och mobila enheterna. Den är dessutom praktiskt nog vändbar vilket innebär att du enkelt kan ansluta den på första försöket så att du slipper frustration och skador på porten. Men trots den ringa storleken är den kraftfull.

Mångsidig som få

USB-C är så mångsidig att den inte begränsas till traditionella USB-funktioner. Den kan anslutas till andra gränssnitt, som till exempel DisplayPort 1.2 och Thunderbolt 3. Det innebär att den kan föra över data med upp till 10 Gbps med USB 3.1 eller upp till 40 Gbps med Thunderbolt 3. Den kan dessutom föra över tillräckligt med ström (upp till 100 W) för att ladda elektronik i full storlek.

Komplett kompatibilitet

En viktig fördel med USB-C är bakåtkompatibiliteten med USB 3.0 och 2.0. Den är också den enda kontakten som kan anslutas till Thunderbolt 3.

En kontakt. Flera möjligheter.

Thunderbolt 3 över USB-C är en spännande utveckling eftersom den kan ge högre hastighet och mer videobandbredd än alla andra nuvarande standarder. Med 40 Gbps är den fyra gånger snabbare än USB 3.1 och dubbelt så snabb som DisplayPort 1.2. Och den har inbyggt stöd för 10 GbE peer-to-peer-anslutningar för de snabbaste filöverföringarna och PC-migreringarna samt blixtsnabb åtkomst till datalagring.

 

Hastighet (Gbps)

 

Utmaningar och möjligheter med USB-C

Stöd för DisplayPort över USB-C finns redan på vissa nya system, som till exempel Apple MacBook och Google Chromebook Pixel™. Denna standard ger AV med topprestanda, inklusive upplösningar på 5K och ännu högre.

Tillverkare av enheter kan välja att implementera USB-C på många olika sätt. Detta kan skapa utmaningar för IT-proffs och slutanvändare när de ansluter dessa nya enheter i befintliga miljöer.

För att ansluta de senaste USB-C-enheterna till tillägg med äldre teknik behöver användare utrustas med rätt adaptrar, dockningsstationer och andra anslutningstillbehör.

Med det mest omfattande produktutbudet för USB-C-anslutningar samt pålitlig support världen över gör StarTech.com det enkelt att ansluta USB-C-enheter.

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Produkter
Övrigt