Beställ inom:  00:00:00  så skickas din order redan idag!
  •  +10 000 nöjda kunder
  •  1-3 dagars leveranstid
  •  Fri frakt över 500 kr!

Välkommen till vår Blogg!

Här hittar du nyheter om oss, våra produkter och mycket mer.

Hjälp oss och kommentera och gör så vår blogg blir mer levande, det finns inga gilla knappar och annat som på facebook mm, men vi uppskattar alla kommentarer vi kan få på våra inlägg.

Brandvarnardagen 1 december

Brandvarnardagen infaller i år med 1:a Advent!

Julen är här
Första advent är en helg med starka traditioner, då plockas det fram adventsljusstakar och stjärnor ur förråden och vi tänder det första ljuset. Men det innebär också att vi går in i den brandfarligaste perioden för året. Levande ljus är en av de vanligaste orsakerna till de närmare 6000 bostadsbränder som inträffar i Sverige varje år*. Den absolut enskilt viktigaste åtgärden du kan göra är att installera minst en och helst flera brandvarnare i hemmet.

Viktig investering
Brandvarnare är en av de viktigaste investeringarna du kan göra och idag är de mycket mer effektiva än de var för bara något år sedan. Idag finns brandvarnare som du kan seriekoppla trådlöst och som innebär att samtliga brandvarnare alarmerar samtidigt vid rökutveckling. En annan mycket viktig sak är brandfilten, speciellt i ett kök.

Larmar en, larmar alla
Idag finns optiska brandvarnare som registrerar röken i ett tidigt skede. Dessa kan dessutom seriekopplas trådlöst, vilket innebär att alla brandvarnare ljuder så fort en av dem larmar. En brand på nedervåningen innebär alltså att även brandvarnaren på övervåningen larmar och blir lättare att höra om du till exempel ligger och sover.


December är högsäsong för brandvarnare
Efterfrågan stiger till mer än det dubbla jämfört med andra månader och det är den optiska brandvarnaren som är mest efterfrågad. Idag finns också batteridrivna ljus som vi säljer väldigt mycket av i december. Det är gjorda i vax och är nästan lika stämningsfulla som ett riktigt ljus, med den skillnaden att du slipper oroa dig för att det ska börja brinna.

Fakta om brandvarnardagen
Brandvarnardagen infaller den 1 december varje år för att uppmärksamma medborgare i hela Norden på att testa sina brandvarnare så att man vet att de fungerar.

*Källa: Myndigheten för samhällsskydd och beredskap

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Produkter
Övrigt