Beställ inom:  00:00:00  så skickas din order redan idag!

Välkommen till vår Blogg!

Här hittar du nyheter om oss, våra produkter och mycket mer.

Hjälp oss och kommentera och gör så vår blogg blir mer levande, det finns inga gilla knappar och annat som på facebook mm, men vi uppskattar alla kommentarer vi kan få på våra inlägg.

Konsten att använda ett ångstrykjärn

Hur använder man ett ångstrykjärn?

Ett strykjärn med ångstation har ett högre ångflöde än ett vanligt strykjärn och kan ge dig den extra kraften som behövs för att få dina plagg snygga och rynkfria så snabbt och effektivt som möjligt, så att du får mer tid till att göra annat.

Har du dessutom ett strykjärn som har både horisontell och vertikal ångstråle kan du ångstryka plagg medan de hänger på en galge, vilket är mycket praktiskt för gardiner, skjortor, klänningar, kjolar, kostymbyxor och andra plagg. Detta är något du oftast inte kan göra med ett handhållet ångstrykjärn.

Men hur använder man ett ångstrykjärn och hur rengör man det? Det är faktiskt inte alls svårt!

 

Tar ångstrykjärn bort fläckar?

Ångstrykjärn i sig tar kanske inte bort starka fläckar som vinfläckar eller fruktsaftsfläckar, men de kan hjälpa till väldigt mycket när det gäller att få ut vaxfläckar och andra fläckar som kan tas bort med värme och ånga. Är fläcken mycket lätt kan du alltid prova med att ånga den lätt, men använd den vertikala funktionen då för mycket värme kan göra att många fläckar sätter sig ännu mer i tyget.

 

Hur man använder ett strykjärn med ångstation

Först och främst behöver du fylla på ångstationen med vatten. Oftast är det så att det finns en uttagbar behållare som du kan ta till vattenkranen och fylla på. När du väl har vatten i ångstationen är det dags att slå igång den. Strykjärn med ångstationer kan ta allt mellan ett par minuter till dryga 6 minuter att få igång, beroende på modell och kapacitet.

När strykjärnet är varmt är det bara att börja stryka. Då ångan kommer från ångstationen är sladden tjockare än du är van vid, och du behöver se till att du har någonstans att ställa ångstationen, som kan ta upp ungefär lika mycket plats som två A4-ark, nära intill. Ställ in strykjärnet på den värme du vill ha och häpna över hur fort dina plagg blir släta och fina!

 

Så gör du när du ska rengöra ångstrykjärn

Då och då kan du behöva avkalka ångstrykjärnet, särskilt om du bor i ett område med hårt vatten. Att avkalka ångstrykjärn är oftast en väldigt enkel sak, särskilt om du har ett strykjärn med ångstation från Clatronic. Det här strykjärnet har en anti-kalkpatron som hjälper till att filtrera bort kalk så att din strykjärn håller sig fräscht, men om du har ett ångstrykjärn som inte har den funktionen kan du prova med det här.

Det du behöver för att rengöra ångstrykjärn:

  • En ren trasa
  • En mjuk tandborste
  • En bomullspinne
  • Varmt vatten
  • Ättiksprit
  1. Häll 1 msk ättiksprit i det varma vattnet och häll blandningen i ångstationens vattentank.
  2. Slå på strykjärnet och dra på maximal ångfunktion. Se till att göra det här i ett välventilerat utrymme då det kan lukta lite från ättikspriten.
  3. Ånga på tills vattentanken är tom, fyll sedan på vattentanken med vanligt vatten för att rensa strykjärnet.
  4. Om hålen på undersidan av strykjärnet har kalkavlagringar kan du använda en bomullspinne för att rengöra dem med cirkelrörelser. Gör detta när strykjärnet är avstängt och svalt.
  5. Fukta den rena trasan och torka av ytan på strykjärnet när allt är klart.

Även om strykjärn med ångstation kan kosta lite mer än ett vanligt strykjärn är det värt det om du stryker mycket och ofta och gärna vill få det gjort fort och effektivt.

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Produkter
Övrigt