Beställ inom:  00:00:00  så skickas din order redan idag!

Välkommen till vår Blogg!

Här hittar du nyheter om oss, våra produkter och mycket mer.

Hjälp oss och kommentera och gör så vår blogg blir mer levande, det finns inga gilla knappar och annat som på facebook mm, men vi uppskattar alla kommentarer vi kan få på våra inlägg.

Smarta lösningar mot ohyra i trädgården

Få bort skadedjur från trädgården i sommar!

 

Du har kanske redan börjat dagdrömma om grillfesterna hemma i sommar, barnens lekar i trädgården, kanske ska du fixa till sommarstugans tomt eller börja odla grönsaker. Men då minns du vad du har att tampas mot varje sommar: är det inte myggor så är det getingar, eller kanske rentav mullvadar eller sorkar. Som tur är finns det smarta lösningar för ohyra i trädgården som du kan köpa hos Wattväktarna och fixa själv.

Få bort myggor och flugor

Mygg är envisa insekter och kan vara svåra att mota bort. Men hur får man bort myggor? Du kan prova med att hälla lite torr kaffesump i en skål och tända på som rökelse – det går inte hem hos myggen. Vill du försäkra dig om att myggen lämnar dig ifred även inomhus rekommenderar vi att du investerar i ordentliga myggfönster som du kan anpassa efter dina egna fönstermått.

När det gäller flugor kan de vara nog så irriterande även om de inte suger blod. Du kan köpa vanliga, hederliga flugsmällor och jaga efter de irriterande flygfäna, men det finns även elektriska flugsmällor som dödar insekter vid kontakt. Om du vill ha något mindre fartfyllt så rekommenderar vi flugfångare i papper. Du kan köpa giftfritt, ekologiskt flugpapper hos Wattväktarna, som hänger ner i spiraler och fångar diverse irriterande flygfän som fastnar på det klistriga papperet.

Få bort getingar

Getingar kan vara riktigt irriterande när de surrar runt dig i trädgården eller vid uteplatsen om sommaren, och därför är getingfällor populära. Hur får man bort getingar, då? Du kan göra en egen getingfälla genom att klippa av en PET-flaska och lägga toppen i bottendelen, sedan häller du i några cm saft. Detta är måhända effektivt men det lockar också till sig utrotningshotade bin och humlor!

Om du vill lämna bina och humlorna ifred har Wattväktarna en getingfälla med speciell getingsirap du kan köpa till, som tack vare en aktiv ingrediens endast lockar till sig getingar och inte pollinerande bin eller humlor. Den funkar finfint att ha i trädgården, en bit bort från uteplatsen där ni äter middag, lekplatsen eller där ni har problem med getingar. Fällan är lätt för getingar att ta sig in i men i det närmaste omöjlig att komma ut ur, och den söta sirapen gör fällan oemotståndlig för getingar i området.

Få bort mullvadar och sorkar

Mullvadar och sorkar kan ställa till med mycket skada i din trädgård under en längre tid. För att få bort dem kan du installera en mullvadsfälla som förs ner i gången som mullvadarna grävt och som slår igen när en mullvad går igenom fällan och puttar bort blecket. Det här bör vara en sista utväg när din mullvadsproblem har gått alldeles för långt.

En skonsammare metod är att investera i en mullvadsskrämma eller sorkskrämma – dessa fällor fungerar ofta för båda djur. En sådan skrämma sänder ut lågfrekventa ljudsignaler som du själv inte hör men som irriterar och motar bort mullvadar och sorkar, som inte tycker om ljudet. Du kan hitta en sorkskrämma i aluminium, en solenergidriven mullvadsskrämma i singelpack eller 2-pack solenergidrivna mullvadsskrämmor eller en mullvadsskrämma i standardmodell här hos Wattväktarna.

Det är lika bra att börja förbereda nu inför sommarens grillfester och saftkalas i trädgården så att det blir en fin sommar utan skadedjur på tomten – Wattväktarna hjälper dig!

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Produkter
Övrigt